Geld verdienen met een eigen webshop

Vanuit huis verdienen
met een eigen webshop

Fysieke winkels nemen aan populariteit af. Het aantal online aankopen neemt met de dag toe. Webshops zijn daarmede ontzettend in de trek. Wil je graag veel geld verdienen met iets waar je écht passie voor hebt? Start een webshop en verkoop producten waar jij in gelooft.

Je kunt heerlijk vanuit huis werken, je bent eigen baas en door de technologische ontwikkelingen is een eigen webwinkel helemaal zo moeilijk nog niet. Sterker nog; het is één van de beste methodes van online ondernemen.

De voordelen van
een eigen webshop

De voordelen en nadelen

Als jij je eigen producten wilt verkopen en met zo min mogelijk kosten te maken wilt krijgen, start dan met een webwinkel. Je hebt geen kantoor nodig en middels dropshipping heb je ook geen opslagruimte nodig. Een webwinkel heeft naast de lage kosten nog veel meer voordelen. Je bent de beheerder over je eigen rooster. Het is aan jou waar en wanneer je werkt, want je bent eigen baas. Bovendien is een webshop starten hartstikke makkelijk doordat je gebruik kan maken van verschillende platformen.

Het is een mooie droom, maar wel met een zwart randje… Een webshop is 24/7 online, en dat kan best veel energie en tijd vreten. Bovendien moet je webwinkel bekendheid verwerven en dat vraag veel marketingactiviteiten (en dus veel geld).

Wat heb ik nodig voor
een eigen webshop?

Benodigdheden eigen webshop

Een eigen webwinkel starten is hartstikke leuk en uitdagend. Ook jij kan ermee starten! Iedereen kan dat. Alleen het is wel verstandig om te weten wat je nodig hebt. Het belangrijkste is dat je producten verkoopt waar je achter staat.

Producten promoten waar je eigenlijk hartstikke op tegen bent, is niet motiverend. Daarnaast moet je de webwinkel (laten) ontwikkelen. Hier komt vormgeving bij om de hoek kijken. Staat je webwinkel op poten? Is deze helemaal ingericht? Dan heb je nog wel bekendheid nodig. Stel een marketingbudget ervoor beschikbaar en promoot je webshop en / of producten.

Waar moet ik op letten
bij het beginnen?

Tips voor het beginnen van eigen webshop

Een webshop starten is niet altijd even makkelijk. Je komt misschien wel in een onbekende wereld terecht. Het is belangrijk om goed te beginnen, en daarom krijg je een aantal goede tips mee:

  • Leer je concurrenten kennen en breng in kaart wat jouw onderscheidende kracht is.
  • Kies een naam die aanspreekt én goed te onthouden is.
  • Selecteer gebruiksvriendelijke en betrouwbare software uit.
  • Regel een KvK-inschrijving en verdiep je in de boekhouding die hierbij komt kijken.
  • Volg een cursus marketing of lees je hierover in.
  • Ken de wet,- en regelgeving omtrent webwinkels (denk aan waarborging van persoonlijke gegevens).
  • Implementeer meerdere betaalmethoden op je website.

Nu geld verdienen met eigen webshop

Ben je nog niet zo bekend in de wereld van de webwinkels? Ga niet onvoorbereid deze onbekende wereld in, maar leer eerst alles over zelf online ondernemen. Ga niet zonder professioneel advies de zee in. Schrijf je daarom hieronder in om te beginnen.

Vul de onderstaande velden naar waarheid in

Voornaam:

Provincie:

E-mail adres:

Interesses:

Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact opnemen.

Een webshop starten
begint bij Thuiswerken.nl