Geld verdienen als webdesigner

Thuis geld verdienen
met webdesign!

Ben je goed met webdesign? Spreek je de taal van codering? Weet jij welke paden een bezoeker doorloopt? Dan heb jij de skills van een webdesigner. Weet dat je de potentie hebt om écht veel geld te verdienen? Je kunt starten als freelancer, en start-ups en bestaande organisaties helpen bij het opzetten van een website.

Je doet iets waar je goed in bent, en je geniet ook nog eens van een hoop voordelen: je kan waar en wanneer je maar wilt werken. Begin vandaag als freelance webdesigner met onze uitgebreide handleidingen en tips.

Wat doe ik
als webdesigner?

Werkzaamheden van een webdesigner

Vormgeven en ontwerpen van websites zijn de kerntaken van een webdesigner. Begrijpen wat de opdrachtgever wilt en goed advies geven zijn belangrijke vaardigheden die je moet hebben als webdesigner.

Je hebt een conceptfase, ontwerpfase en uitrolfase. In al deze fasen komen er veel disciplines bij kijken. Webdesign gaat over code, vormgeving en marketing. Ga je zelfstandig aan de slag? Dan moet je je eigen marketing regelen en zelf je klanten werven.

De verdiensten van
een webdesigner

Hoeveel verdien ik als webdesigner?

Als webdesigner verdien je in loondienst tussen €1800 en €2000 per maand. Het salaris kan oplopen tot zeker €5000. Dan moet je natuurlijk wel een ervaren en professionele webdesigner zijn, en veel in je mars hebben.

Ga je als zelfstandige aan de gang? Als starter is een uurtarief van €50 – €70 reëel. Ben je meer ervaren dan kun je een uurtarief tot wel €100 vragen. Hierbij komt natuurlijk wel een hoop bij kijken. Je moet zelf de belasting betalen, de verzekeringen regelen en je marketing op orde brengen. Wil je meer informatie over de af te dragen belastingen? Kijk dan op de website van de Belastingdienst.

Wat heb ik nodig
om te beginnen?

Benodigdheden en tools

Als webdesigner moet je veel in je mars hebben. Technische know-how is niet voldoende. Je moet ook over grafische kennis bezitten en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Tevens is een creatief brein ook onmisbaar. Vormgeving is geen platgeslagen standaard uitvoering, maar is per opdracht, per bedrijf en per opdrachtgever anders. Daarom heb je ook inlevingsvermogen nodig en dien je over goede communicatieve vaardigheden te beschikken. Je moet de wensen van de opdrachtgever kunnen vertalen in het webdesign. Daarnaast zijn commerciële vaardigheden vereist. Je moet jezelf kunnen verkopen.

Vaardigheden in huis hebben is de basis, maar je hebt natuurlijk wel programma’s nodig om je werk uit te voeren. Enkele programma’s die je nodig hebt als webdesigner zijn Adobe, Sketch3, UX Pin en Invisionapp.

Nu geld verdienen als freelance webdesigner

Beginnen als webdesigner is niet altijd even makkelijk, ook al heb je de skills en de ervaring. Je kunt een mooie website maken, maar kun je ook jezelf verkopen? Thuiswerken.nl leert je de fijne kneepjes van het vak ‘zelfstandig starten als webdesigner’. Schrijf je hieronder in om te beginnen!

Vul de onderstaande velden naar waarheid in

Voornaam:

Provincie:

E-mail adres:

Interesses:

Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact opnemen.

Freelance webdesignen
begint bij Thuiswerken.nl