Geld verdienen als vertaler

Vanuit huis verdienen
met vertaalwerk

Ben jij meertalig? Heb je een echte talenknobbel? Zijn andere talen echt jouw ding? Dan kan je goud geld verdienen met vertaalwerk vanuit huis. Er is een gigantische toename in werkaanbod door de opkomst van online vertalen. Bedrijven zoeken vertalers voor documenten, artikelen, e-books en nog veel meer.

Verschillende talen worden gevraagd met als hoofdmoot Engels, Frans én Duits. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden. Je kunt betaald worden per woord of per tekst, afhankelijk van de opdracht en de opdrachtgever. Het mooie aan dit bijbaantje is dat je het helemaal vanuit huis kunt doen. Lekker makkelijk en eenvoudig.

Wat heb ik nodig
voor vertaalwerk?

Benodigdheden voor vertaalwerk

Klinkt vertaalwerk vanuit huis je als muziek in de oren? Dan is dit wellicht jouw toekomstbaan. Er wordt niet veel van je gevraagd. Als eerst moet je natuurlijk een passie hebben voor schrijven. Je bent een woorddenker, hebt een vlotte pen en houdt van spelen met woorden.

Het mooiste is als je ook een vooropleiding hebt afgerond, zodat je vakjargon uit een bepaalde branche beter interpreteert. Voor juridisch vertaalwerk is bijvoorbeeld een afgeronde studie rechten handig. Natuurlijk heb je ook een laptop en een computer nodig. Engels, Spaans en Duits zijn de meest populaire talen. Wil jij je onderscheiden? Dan is een andere taal onder de knie hebben zeker een must!

Wat ga ik doen
als vertaler?

Werkzaamheden als vertaler

Als zelfstandige vertalen kan jij je werkuren inrichten zoals jij dat wilt. Freelance vertaler is een flexibele functie, en dat betekent vrijheid! Hiervoor wordt wel gevraagd dat je foutloos schrijft en verschillende talen goed beheerst. Vertaalwerk is nooit hetzelfde. Iedere opdracht is weer anders. Deze variatie in opdrachten maakt vertalen als beroep uitdagend en leuk. Enkele vertaalopdrachten die jij kunt uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

  • Het maken van ondertitels voor programma’s, documentaires en films;
  • Het schrijfwerk doen van nieuwsartikelen in Nederland en het buitenland;
  • Documenten, e-books en excel tabbladen vertalen;
  • Blogs en artikelen van websites in een andere taal zetten;
  • Online promotieartikelen vertalen, zoals Adwords, banners en nieuwsbrieven;
  • Berichten op forums en websites schrijven in een andere taal.

Hoeveel verdien ik
met vertaalwerk?

Inkomsten en belasting

Je verdiensten als vertaler zijn lastig te omschrijven. Jouw inkomsten kunnen berekend worden op verschillende manieren. Je kunt betaald worden per woord, tekst of uurtarief. Het benodigde deskresearch en inhoudelijke kennis is medebepalend voor de uitbetaling. Als je voor jezelf start, kan jij je eigen tarieven bepalen. Als jij je specialiseert binnen een bepaalde branche, kan je er meer geld voor vragen. De uitbetaling vindt vaak plaats via de bank, maar het kan ook geregeld worden met Paypal en andere online betaalwijzen.

Let op: als je vertaalwerk vanuit huis wilt doen, is de inschrijving bij de Kamer van Koophandel verplicht. Je moet belasting betalen over jouw inkomsten. Daarbij gaat het om omzetbelasting en inkomstenbelasting.

Inschrijven voor vertaalwerk en meer thuiswerk

Heb je een passie voor schrijven? Is werken vanuit huis écht iets voor jou? Ken je meerdere talen? Begin vandaag nog met vertaalwerk op Thuiswerken.nl. We bieden verschillende vacatures aan. Bekijk en reageer op actuele vertaalwerk vacatures. Geniet van flexibiliteit, vrijheid en eenvoudige verdiensten. Vul hieronder het formulier in.

Vul de onderstaande velden naar waarheid in

Voornaam:

Provincie:

E-mail adres:

Interesses:

Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact opnemen.

Vertaalwerk vinden
begint bij Thuiswerken.nl