Geld verdienen als travel networker

Vanuit huis of
op reis verdienen!

Wil je de wereld verkennen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat klinkt als een baan die niet bestaat. En toch bestaat dit droomberoep: de travel networker. Een travel networker is een zelfstandig reisadviseur. De functie is vergelijkbaar met een medewerker van een reisbureau. Het grote verschil is alleen: jij doet de ervaringen in het echt op, een medewerker blijft op het reisbureau.

Als je een passie hebt voor reizen en graag advies geeft aan mensen om wel of niet naar een bepaalde bestemming te gaan, kies dan voor de functie travel networker. Je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt: op het strand in Hawaï, in een iglo op de Noordpool of in een hangmat middenin de rimboe. Het kan allemaal.

Is travel networking
iets voor mij?

Kenmerken van een travel networker

Een travel networker kan je niet zomaar worden. Niet iedereen is even geschikt voor deze functie. Dus voordat jij je vol passie in de wereld van reizen en schrijven stort, doe je er verstandig aan om eerst te kijken of je aan onderstaande criteria voldoet:

  • Je houdt van reizen en nieuwe bestemmingen ontdekken.
  • Je beschikt over sociale vaardigheden. Een praatje maken met de lokale bevolking kan veel toevoegen aan je reiservaring.
  • Schrijven is echt jouw ding. Je weet avontuurlijk je reisverhalen onder woorden te brengen. Natuurlijk ook in correct Nederlands.
  • Je bent minimaal 18 jaar en beschikt over een geldig paspoort.

Hoeveel verdien ik
als travel networker?

Inkomsten en belasting

Als travel networker zit je niet gebonden aan bepaalde winstdoelen. Je mag zelf weten hoeveel tijd je erin investeert. Je krijgt provisie over de verkochte reizen. Deze provisie kan oplopen tot wel 8% van je omzet. Zo kun je dus ook een eigen vakantie boeken mét korting! Uiteindelijk geldt de volgende formule voor je inkomsten: hoe meer reizen je boekt, hoe meer je verdient.

Werken als travel networker vraagt vaak een kleine maandelijkse investering van €25,-. Daarnaast moet je over je inkomsten belasting betalen. Dit kan je op de volgende manieren aangeven. Je kunt je inschrijven bij de Kvk en meebetalen met de BTW-aangifte en jaarlijkse inkomstenbelasting. Ook kun je ervoor kiezen om eens in het jaar je inkomsten aan te geven. Dit doe je onder ‘Inkomen uit overige werkzaamheden’. Ben je student? Ben je AOW-er? Heb je een laag inkomen? In jouw geval gelden er andere belastingregels. Check hiervoor de website van de Belastingdienst.

Nu geld verdienen als travel networker

Heb jij een passie voor reizen en lijkt het jou meer dan geweldig om te starten als travel networker? Thuiswerken.nl helpt je verder bij het verwezenlijken van je droom. Schrijf je hieronder in om te beginnen als zelfstandig reisagent.

Vul de onderstaande velden naar waarheid in

Voornaam:

Provincie:

E-mail adres:

Interesses:

Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact opnemen.

Verdienen op reis of thuis
begint bij Thuiswerken.nl