Geld verdienen met online lesgeven

Vanuit huis verdienen
met online lesgeven

Ben jij ergens goed in? Heb jij een bepaalde passie voor iets? Vertel je graag anderen meer over iets waar jij veel over weet? Maak kennis met het nieuwe onderwijs: online les geven. Online lesgeven is in een aantal jaar erg populair geworden. Logisch, je werkt vanuit huis, wanneer je maar wilt én je houdt je bezig met iets waar jij veel van weet of goed in bent.

Bovendien hoef je er geen opleiding voor gevolgd te hebben. Je kunt lesgeven op verschillende manieren; via het schrijven van een e-book, artikelen of het geven van ‘live les’. De vorm van onderwijs staat je helemaal vrij.

Benodigdheden voor
online lesgeven

Werkzaamheden en benodigdheden

Jij bent nodig waar je maar goed in bent. Jouw kennis kan je delen met leerlingen, studenten of anderen die een soortgelijke interesse of hobby delen. Je hoeft hier geen opleiding voor te hebben gevolgd. Als je maar ‘de expert’ bent omtrent een bepaald schoolvak of hobby.

De mogelijkheden zijn gigantisch, van een cursus breien, pianoles of schilderen tot het geven van les in economie, wiskunde of natuurkunde. Hoe jij dit invult, mag je helemaal zelf weten. Je kunt via Skype lesgeven, in woord en geschrift of door video’s te maken en online te zetten. Belangrijk is dat je een eigen computer of laptop hebt. Om deskundig over te komen is beheersing van je moedertaal ook een pre.

Hoeveel verdien ik
met online lesgeven?

Inkomsten en belasting

De mogelijkheden zijn eindeloos. Alleen wat jouw uiteindelijke inkomsten zijn, zijn volledig afhankelijk van je specialisatie en de vorm waarin je les gaat geven. Verkoop online cursussen op een platform, geef in een uur bijles in een bepaald schoolvak via Skype of maak elke week tegen een paar euro een breitechniek/breiwerkje bekend en neem de kijker stap voor stap mee in je uitleg. Je bepaalt zelf je prijs, maar houdt wel rekening met een eerlijke prijs.

Houd er rekening mee dat je je inkomsten moet aangeven bij de Belastingdienst. Schrijf je in bij de KVK als je als zelfstandige aan de slag wilt. Verdien je onder de 450 euro per maand, dan hoef je er geen belasting over af te dragen.

Beginnen met online lesgeven en meer thuiswerk

Word je al warm van binnen bij het idee dat je geld kan verdienen met jouw hobby of interesses? Beginnen met online lesgeven doe je bij Thuiswerken.nl. Schrijf je in en wij geven je gelijk een gedetailleerde handleiding mee. Geef les bij de beste lesgeefplatformen en begin direct met geld verdienen.

Vul de onderstaande velden naar waarheid in

Voornaam:

Provincie:

E-mail adres:

Interesses:

Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact opnemen.

Online lesgeven
begint bij Thuiswerken.nl