Geld verdienen als copywriter

Vanuit huis verdienen
als copywriter

Zijn je toetsenbord en jij onafscheidelijk? Ben je altijd en overal bezig met schrijven? Heb je een vlotte pen? Dan is copywriter wellicht een geschikte baan voor jou. Je doet dan niet alleen iets waar je echt passie voor hebt, maar je verdient er ook nog eens goed geld mee.

Als copywriter kun je aan de slag met allerlei soorten teksten: commerciële teksten, website en webshops. Je kunt je tijd helemaal zelf indelen en zowel part-time als full-time aan de slag gaan. Het is een pré om een opleiding te hebben afgerond (zoals Journalistiek, Nederlands, Communicatie of Marketing), maar het is niet altijd nodig. Heb jij ook een passie voor schrijven? Lees dan verder!

Wat zijn mijn taken
als copywriter?

Werkzaamheden van een copywriter

Als copywriter is schrijven je voornaamste bezigheid. Je knutselt teksten in elkaar. Enige kennis van het onderwerp is natuurlijk essentieel. Daarom behoort het uitvoeren van onderzoek ook tot een kerntaak van de copywriter. Immers, zonder informatie kan je moeilijk een verhaal schrijven. Ben je ergens in gespecialiseerd? Dan heb je een punt voor.

Schrijven over iets waar je veel van weet leidt vaak tot kwalitatief goede content. Schrijven bestaat uit een aantal fasen: je inventariseert de wensen van de opdrachtgever, maakt de opzet van de tekst, schrijft het concept en na goedkeuring maak je er een mooi lopend verhaal van.

Wat zijn de kenmerken
van een copywriter?

Benodigdheden voor een copywriter

Wil je graag vanuit huis geld verdienen en lijkt copywriter worden je wat? Ga de punten hieronder langs en kom erachter of jij geschikt bent als copywriter.

  • Je hebt de Nederlandse taal onder de knie en weet foutloze teksten op papier te zetten.
  • Creativiteit is belangrijk om een tekst wervend, informatief en inspirerend te maken.
  • Een vlotte pen is handig, omdat je anders uren kwijt bent aan een aantal zinnen (en dat verdient niet zo goed).
  • Deadlines zijn voor jou geen probleem. Onder hoge tijdsdruk kun je veel werk verzetten, zonder dat je de kwaliteit uit het oog verliest.
  • Goed communiceren is een talent van je. Je weet de wensen van de opdrachtgever op een rijtje te zetten.

Hoeveel kan ik verdienen
als copywriter?

Verdiensten en belasting

Werk je full time als copywriter? Ben je de hele dag aan het tikken op je toetsenbord? Dan kan je gemiddeld zo’n 2500 euro per maand in de wacht slepen. Je kunt copywriter worden in dienstverband (dit is vaak op kantoor), maar je kunt ook zelfstandig aan de gang gaan. Als freelancer geniet je van veel vrijheid. Bovendien is het computerwerk en kan jij waar en wanneer je wilt aan de gang gaan met teksten schrijven; ook in het buitenland! Wat je verdient is heel erg afhankelijk van je vaardigheden en je specialisaties. Als je vanuit huis werkt, mag je zelf je tarief bepalen. Wees reëel naar jezelf en naar je opdrachtgever. Probeer op z’n minst 25 euro per uur te verdienen. Onthoud dat je als zelfstandige belasting moet afdragen. Meer info daarover vindt je op website van de Belastingdienst.

Nu geld verdienen als copywriter

Wil je aan de gang gaan als copywriter, maar weet je nog niet zo goed hoe je aan de slag moet? Thuiswerken.nl helpt je graag bij eenvoudig geld verdienen. Iedereen kan hier terecht, of je nu een beginnende of een ervaren copywriter bent. Schrijf je hieronder in om te beginnen.

Vul de onderstaande velden naar waarheid in

Voornaam:

Provincie:

E-mail adres:

Interesses:

Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact opnemen.

Verdienen als copywriter
begint bij Thuiswerken.nl