Inpakwerk, ook wel bekend als sorteerwerk

Inpakwerk

Inpakwerk, ook wel bekend als sorteerwerk valt in de thuiswerk categorie productiewerk. Inpakwerk is een thuiswerk baan waarbij het gaat om het sorteren en/of inpakken van fysieke producten. Je kan hierbij denken aan het inpakken van kerstpakketten, het in elkaar draaien van pennen of het sorteren van reclamefolders voor bezorging. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en varieert van opdracht tot opdracht.

Kenmerken

Inpakwerk, ook wel bekend als sorteerwerk wordt aangeboden door thuiswerkcentrales. Thuiswerkcentrales zijn bedrijven welke het vraag en aanbod van inpakwerk opdrachten regelen. Door het lokale karakter van inpakwerk is het belangrijk een thuiswerkcentrale dichtbij je woonplaats te vinden. In de meeste gevallen zul je de opdracht zelf moet ophalen en afleveren bij de opdrachtgever. Hieronder volgt een overzicht van belangrijke kenmerken wanneer je wilt solliciteren voor inpakwerk:

 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Je beschikt over een eigen auto.
 • Je beschikt over voldoende ruimte.
 • Je bent flexibel inzetbaar voor opdrachten.

Beschikbaarheid

Door het lokale karakter van inpakwerk is de beschikbaarheid van inpakwerk opdrachten verschillend per provincie. Tot de provincies met een “gezond” vraag en aanbod verhouding behoren Noord Holland, Utrecht, Brabant en Gelderland daarentegen hebben de provincies Friesland, Groningen en Drenthe een relatief laag vraag en aanbod verhouding. In de overige provincies van Nederland liggen de verhoudingen op gemiddeld niveau.

De beschikbaarheid van inpakwerk is dus afhankelijk van het lokale vraag en aanbod. Informeer hier altijd naar voordat je je laat inschrijven bij een thuiswerkcentrale. In de meeste gevallen zal er vermeld worden dat je op een wachtlijst geplaatst wordt. Het kan van enkele dagen tot maanden duren voordat je een inpakwerk opdracht krijgt aangeboden.

Inkomsten

De inkomsten van inpakwerk verschillen van opdracht tot opdracht. Het is gebruikelijk om vooraf een prijs afspraak te maken voor de gehele inpakwerk opdracht. De inkomsten per uur zijn dus afhankelijk van hoe snel je werkt. Hou rekening met een inkomen vergelijkbaar met het minimumloon. Inpakwerk wordt daarom ook gezien als een vorm van bijverdienen in de thuiswerk branche welke goed te combineren valt met een parttime of een fulltime baan.

Thuiswerkcentrales

Thuiswerkcentrales zijn bedrijven welke het vraag en aanbod van inpakwerk regelen. Het zijn in principe uitzendbureaus welke zich enkel richten op inpak en sorteerwerk opdrachten. Om in aanmerking te komen voor inpakwerk dien je ingeschreven te worden bij een thuiswerkcentrale, het liefst zo dicht mogelijk vanaf je woon adres. Tijdens de inschrijving worden je beschikbaarheid en voorkeuren besproken.

Inpakwerk vinden

Hieronder volgt een overzicht van enkele bedrijven / thuiswerkcentrales waarbij inpakwerk opdrachten met regelmaat worden aangeboden:

Inpakwerkvacatures (éénmalige digitale inschrijving)
Productiewerk (éénmalige telefonische inschrijving)
Advertenties

Een vraag stellen

 • Ineke
  Beantwoorden

  Kan ik ook inpakwerk uitvoeren als ik niet beschik over een auto of rijbewijs?

  • Thuiswerken.nl

   Beste Ineke,

   Desondanks het feit dat inpakwerk een vorm van thuiswerken is, verwachten opdrachtgevers vaak dat thuiswerkers opdrachten komen ophalen en brengen. Het is dus handig om te beschikken over een auto.

   Met vriendelijke groet,
   Thuiswerken.nl